Ciocolată Dubai s-a dovedit a fi potențial periculoasă pentru alergici

Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA) din Regatul Unit a avertizat persoanele cu alergii să nu consume ciocolata de tip Dubai, după ce o serie de produse nu au îndeplinit standardele de siguranță și etichetare.

Produsele, care conțin în mod obișnuit fistic, tahini și aluat filo mărunțit, au fost testate și s-a constatat că unele conțin arahide și susan, alergeni care nu erau menționați pe etichetă.

”Am descoperit că unele produse conțin arahide și susan, care nu sunt menționate pe etichetă”, a declarat Rebecca Sudworth, directoarea departamentului de politici din cadrul FSA.

Autoritatea a subliniat că consumul acestor batoane de ciocolată poate fi ”periculos” pentru persoanele alergice și recomandă evitarea lor până la finalizarea verificărilor privind conformitatea cu standardele de siguranță alimentară.

”Persoanele cu alergii nu ar trebui să consume ciocolata de tip Dubai”, a adăugat Sudworth.

Jessica Merryfield, directoarea departamentului de politici și campanii din cadrul Chartered Trading Standards Institute (CTSI), a explicat că etichetarea corectă a alergenilor este obligatorie.

”Nerespectarea acestei cerințe este ilegală și, de asemenea, extrem de periculoasă, deoarece face ca aceste alimente să fie nesigure pentru persoanele cu alergii alimentare. Îndemnăm toate companiile din sectorul alimentar, inclusiv comercianții cu amănuntul și importatorii, să ia măsuri imediate pentru a se conforma acestor dispoziții”, a precizat ea.

FSA analizează în continuare produsele aflate în vânzare pentru a verifica respectarea standardelor de siguranță și etichetare. Autoritatea a menționat că persoanele fără alergii pot consuma aceste produse dacă sunt furnizate de mărci și comercianți de renume.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share