Circa 184 de mii de persoane au beneficiat în luna noiembrie de medicamente compensate

Compania Națională de Asigurări în Medicină a transferat farmaciilor contractate în jur 85,3 de milioane de lei pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate, eliberate în luna noiembrie 2023. De aceste preparate farmaceutice au beneficiat peste 184 de mii de persoane.

În structura cheltuielilor pentru medicamentele compensate în luna noiembrie, cei mai mulți bani (circa 45 milioane de lei) au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină (peste 16 milioane de lei) și preparatele compensate pentru Staționar de zi copii (peste 3,2 milioane de lei).

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat în jur de 4,8 milioane de lei. De teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat în jur de 15 mii de persoane, peste unsprezece mii – de lanțete, iar peste 1300 persoane au beneficiat de ace si seringi pentru insulină. Totodată, mai mult de 440 de pacienți au ridicat din farmacii pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare.

Reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul ţării.

Total
0
Shares
Total
0
Share