Circa 2500 de IMM-uri au primit suport din partea statului de 850 mln de lei

Pe parcursul ultimului an, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), a oferit suport financiar în valoare totală de 850 mln de lei (42,5 mln de euro) pentru circa 2500 de întreprinderi mici și mijlocii din Republica Moldova.

Banii au fost acordați antreprenorilor sub formă de finanțare nerambursabilă, garanții financiare, compensarea dobânzilor la credite sau subvenționarea costurilor de participare la expoziții. Astfel, suportul Guvernului a ajuns la circa 500 de antreprenori debutanți, dar și la companii active care urmăresc extinderea și modernizarea afacerilor prin digitalizare, ecologizare sau retehnologizare a proceselor de producție.

În prezent, Executivul, prin intermediul ODA susține antreprenorii autohtoni prin 15 Programe de suport în afaceri finanțate de la bugetul de stat sau din resurse atrase de la partenerii externi.

Potrivit ODA, în perioada următoare vor fi lansate noi inițiative de suport pentru antreprenori, inclusiv programe dedicate turismului rural, antreprenoriatului feminin, micilor producători și de integrare a companiilor autohtone în lanțurile valorice.

ODA a fost creată în luna iulie 2022, în urma reorganizării Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share