Circa 350 de jurnaliști internaționali interesați să reflecte evenimentul din 1 iunie

 

Summitul Comunității Politice Europene, care se va desfășura în Moldova, la 1 iunie, este un eveniment de interes major pentru presa internațională. În primele două săptămâni de la lansarea platformei de acreditare, circa 350 de jurnaliști din 37 de țări au solicitat accesul la eveniment. Până la data de 18 mai, când este termenul-limită pentru acreditare, sunt așteptați încă alte câteva sute de reprezentanți mass-media să depună solicitările.

Accesul la eveniment, pe cele trei platforme puse la dispoziție: aeroport, traseu și centru de presă de la Castelul Mimi, va fi permis jurnaliștilor doar în baza legitimațiilor de acreditare. Toate redacțiile instituțiilor de media pot solicita acreditarea la eveniment doar online, accesând secțiunea Registration and Accreditation pe pagina: www.epcsummit2023.md.

Până în prezent, și-au confirmat participarea la summit peste 40 de oficiali europeni din România, Austria, Germania, Danemarca, Estonia, Italia, Polonia, Olanda, Marea Britanie și altele.

Despre Summitul Comunității Politice Europene

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău. Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Total
0
Shares
Total
0
Share