Circa 48 de localități au rămas fără lumină, în urma furtunii

Precipitațiile cu descărcări electrice și vântul puternic din noaptea trecută au provocat numeroase căderi de arbori și crengi peste liniile electrice, producând rupturi de conductoare soldate cu întreruperea avariată a livrării energiei electrice către consumatorii deserviți de Premier Energy din centrul și sudul țării.

Astfel, conform situației operative de la ora 9:00 a zilei de 26 iulie, energia electrică lipsește parțial în 48 de localități din raioanele Criuleni, Orhei, Telenești, Călărași, Ialoveni, Hâncești, Cimișlia și Leova, anunță Premier Energy.

Formațiunile de intervenție operativă se află în teren și întreprind măsurile necesare de restabilire a furnizării energiei electrice către consumatorii afectați, menționează sursa citată.

Pe parcursul ultimelor ore, au fost înregistrate mai multe avize de rupturi de conductoare, fapt care, din motive de securitate, a condus la deconectarea supravegheată a punctelor vizate până la remedierea tuturor defecțiunilor.

În acest context, oamenii sunt îndemnați să respecte regulile de securitate în raport cu instalațiile electrice.

• ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni și copaci;

• nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare;

• nu lăsați fără supraveghere copii, verificați atent locul aflării lor sub aspectul securității electrice;

• țineți legate animalele domestice și cele de companie pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol.

• instruiți copiii să respecte regulile de securitate electrică;

• cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție a energie electrice sau dacă sunt suficient de maturi să o facă personal cu maximă responsabilitate, oferind serviciului Oficiului telefonic de 24 de ore toate datele solicitate, inclusiv cele de contact.

Despre orice incident informați în regim de urgență operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h – 022 43 11 11

Total
0
Shares
Total
0
Share