Social

Circa 80% din autospeciale pentru curățarea drumurilor corespund normelor tehnice

Pinterest LinkedIn Tumblr

eful Serviciului operativ al Administrației de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpățână, susține că din cele 518 de autospeciale pentru curățarea drumurilor, doar 470 corespund normelor tehnice, ceea ce constituie un coeficient de 80-82%. De asemenea, Sergiu Căpățână spune că din cele circa 50 de camere de supraveghere actualmente activează doar 35 de camere prin care poate fi văzută starea drumurilor în timp real. Datele au fost furnizate în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2, transmite IPN.

Sergiu Căpățână spune că instituția dispune de 35 de mii de tone de material antiderapant, ceea ce permite activitatea în următoarea o lună și jumătate. „Această cifră se mărește deoarece întreprinderile specializate „Drumuri” se aprovizionează atât cu savură sau nisip, cât și cu sare tehnică în conformitate cu normele stabilite de Administrația de Stat a Drumurilor”, spune șeful Serviciului operativ.

Potrivit lui, Administrația de Stat a Drumurilor este pregătită atât cu material antiderapant, cât și cu utilajele necesare pentru curățarea drumurilor în următoarea perioadă.

Directorul întreprinderii municipale din capitală „Exdrupo”, Adrian Boldurescu, îndeamnă cetățenii să dea dovadă de înțelegere, atunci când văd autospecialele care curăță drumurile și împrăștie material antiderapant. De asemenea, îi îndeamnă să fie mai prudenți în trafic și să-și echipeze mașinile corespunzător sezonului. Adrian Boldurescu susține că întreprinderea este pregătită să facă față situației.

loading...

Comments are closed.