Clubul antreprenorilor onești reunit în cadrul celei de-a doua sesiune de instruire

Miercuri, 28 iulie curent, membrii Clubului antreprenorilor onești, s-au întrunit în cadrul celei de-a doua sesiune de instruire pe subiectul conformării financiar contabile. La eveniment au participat și reprezentanți din cadrul Ministerului Finanțelor și Serviului Vamal.

Sesiunea de instruire a fost deschisă de către dl. Dorel Noroc, secretar de stat al Ministerului Finanțelor. În incursiunea sa, dl. Noroc a menționat: „Onestitatea este o valoare socială foarte importantă, dar este și elementul esențial al succesului economic.

Antreprenorii trebuie să fie corecți față de client, față de angajați, față de stat și față de mediul înconjurător, asta înseamnă onestitate, spre care trebuie să tindă toți antreprenorii. Este frumos și îmbucurător atunci când vezi și auzi despre antreprenori care activează corect și responsabil față de cei din jur”.

Unul dintre subiectele abordate în cadrul acestei sesiuni, s-a referit la ținerea evidenței financiare în baza Standardelor Naționale de Contabilitate (SNC) și Standardelor Internaționale de Raportare Financiară (IFRS). De asemenea, s-a discutat despre situațiile financiare ca principala sursă de informații financiare si cum acestea ar urma a fi citite, dar si despre politicile contabile și de ce acestea sunt importante. Subiectele menționate fiind prezentate și explicate de către dna Ana Litocenco, șef Direcția politici financiare din cadrul Ministerului Finanțelor și dl. Iuri Cicibaba, Managing Partner Taxaco Group, membru-fondator FINedu.

În contextul subiectelor menționate, în calitatea sa de invitat special, dna Carolina Semeniuc, Contabil-șef, MAIB le-a povestit participanților experiența instituției pe care o reprezintă în ceea ce privește conformarea financiar-contabilă.

Sesiunile Clubului Antreprenorilor Onești au drept scop formarea unei culturi antreprenoriale bazate pe principii de conformare, de onestitate și respect reciproc între mediul antreprenorial și organele responsabile de asigurarea conformării fiscale și vamale a contribuabililor.

Până la sfârșitul anului curent urmează a fi organizate încă 4 sesiuni de instruire pe subiecte legate de conformare fiscală, vamală, etică și audit intern, concurență loială și protecția consumatorilor.

Astfel, în cadrul sesiunilor, membrii Clubului vor avea ocazia să interacționeze cu funcționari din cadrul instituțiilor specializate, pentru a înțelege mai bine modul cum funcționează sistemul fiscal și vamal, dar și să discute cu membrii AmCham Moldova, care au fost decorați în timp cu titluri de contribuabili onești pentru a face un transfer de cunoștințe în ceea ce ține de cele mai bune practici antreprenoriale pentru a dezvolta o afacere onestă și prosperă.

Clubul antreprenorilor onești este o activitate ce face parte din seria de activități realizate în cadrul Campaniei naționale de educare financiară Bugetul public este bugetul tău, și este un efort comun între Ministerul Finanțelor, Serviciul Fiscal de Stat, Serviciul Vamal, Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe, Camera Americană de Comerț din Moldova, Junior Chamber International Moldova (JCI) și A.O FINEDU.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share