Social

CNA a publicat sinteza ultimei săptămâni: Zeci de persoane reținute și milioane de lei sechestrate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Centrul Național Anticorupție a publicat un comunicat de presă în care a făcut totalurile ultimei săptămâni. Astfel CNA în perioada 11-17 februarie a plasat în izolatorul instituției 15 persoane, iar 10 sunt plasate în arest la domiciliu. De asemenea, au fost pornite 17 cauze penale pe diferite fapte, iar Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 2 000 000 de lei.

1.  În cancelaria CNA au fost înregistrate 920 de materiale dintre care 33 de petiţii.

2.  ARBI a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de peste 2 000  000 de lei  şi a desfăşurat investigaţii paralele în baza a 94  de  delegaţii în privinţa a 358 de subiecţi.

3.  Direcţia analitică a efectuat 12 analize operaţionale în privinţa a 28 de subiecţi, alte 40 de analize fiind în proces de examinare.

4.  Au fost expediate autorilor 17 rapoarte de expertiză anticorupţie, iar 28 proiecte se află în proces de expertizare.

5.  15 persoane sunt arestate şi se află în izolatorul CNA şi penitenciare şi 10 sunt plasate în arest la domiciliu. În total – 25 de persoane arestate.

6.  la Linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 60 de apeluri dintre care 8 sunt de competenţa CNA

7.  Timp de o săptămână, CNA a eliberat 184 caziere de integritate pentru persoanele care urmează să fie angajate în sectorul public.

8.  Direcţia educaţie anticorupţie a desfăşurat 12 instruiri pe subiectul Legii integrităţii, în săptămâna curentă sunt planificate alte 11 instruiri, inclusiv, la subiectul Legii avertizorilor de integritate.

loading...

Comments are closed.