Alte știri

CNA confirmă: Natalia Gavrilița nu a solicitat certificate de integritate pentru candidații la funcția de miniștri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Natalia Gavrilița, desemnată de Maia Sandu să prezinte plenului Parlamentului echipa noului Executiv, nu a solicitat certificate de integritate pentru candidații la funcția de miniștri, așa cum prevede Legea Guvernului. Totodată, nici Parlamentul nu a cerut documentul respectiv pentru funcția de premier, informează Telegraph.md

Solicitată de redacția noastră, Angela Cibotaru-Starinschi, purtătorul de cuvânt al CNA, a răspuns că certificatele de integritate nu au fost solicitate până la situația de astăzi, dar părțile interesate mai dispun de timp.

“Deocamdată nu avem nici o solicitare, dar atât candidatul pentru funcția de prim-ministru, cât și Parlamentul mai dispun de timp ca să solicite cazierele de integritate”, a răspuns pentru CNA.

Menționăm că deputatul socialist Vasile Bolea, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului a anunțat astăzi că Natalia Gavrilița nu a anexat la pachetul de acte mai multe documente prevăzute de legislația în vigoare. Astfel, nu au fost anexate actele de identitate ale candidaților, dovada privind domiciliul, cazierul de integritate, diplomele de studii superioare și alte documente cerute de lege.

Natalia Gavrilița are termen până mâine, ora 17.00, să prezinte documentele lipsă.

loading...

Comments are closed.