Social

CNAM a alocat peste 600 mii de lei pentru procurarea celui de-al doilea lot de vaccin antirabic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a alocat peste 600 mii de lei din fondul măsurilor de profilaxie pentru procurarea celui de-al doilea lot de şase mii de doze de vaccin antirabic. Acesta a ajuns în ţara noastră la finele lunii august şi a fost recepţionat la depozitul naţional de vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică.

Lotul urmează a fi utilizat în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi cu schema de vaccinare curativ-profilactică.

Vaccinul antirabic este indicat pentru prevenirea rabiei la copii şi adulţi, fiind folosit înainte şi după expunere la virusul rabic, în calitate de imunizare primară. Vaccinarea pre-expunere (profilactică) este recomandată persoanelor cu risc crescut de contaminare cu acest virus. Este vorba despre veterinari, personalul din laboratoarele de studiere a rabiei, copiii care au fost sau sunt în contact cu specii de animale care pot avea rabie.

Totodată, vaccinarea post-expunere este indicată după producerea muşcăturii de către un animal ce poate fi purtător de rabie şi când anumite persoane sunt suspectate de expunere la rabie.

Primul lot de opt mii de doze de vaccin antirabic a fost achiziţionat în luna martie 2020 şi a costat aproape 801 mii de lei, bani alocaţi la fel din fondul măsurilor de profilaxie al CNAM.

Citește și: Încă un caz de rabie pe teritoriul țării noastre. Unde a fost înregistrat

loading...

Comments are closed.