CNAM a încheiat contracte în valoare de de circa 14 miliarde de lei cu prestatorii de servicii medicale

Pentru anul 2024, Compania Națională de Asigurări în Medicină a încheiat 430 de contracte cu prestatorii de servicii medicale, în valoare de aproximativ 14 miliarde de lei, a declarat directorul companiei, Ion Dodon. Jumătate din sursele financiare au fost alocate pentru asistența spitalicească.

Totodată, resurse mai mari, comparativ cu anul trecut, au fost planificate pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate.

„La capitolul medicamente și dispozitive medicale compensate a fost alocată suma de 1,8 miliarde de lei, cu aproximativ 50 de milioane de lei mai mult decât în anul 2023. Intenționăm în acest an să menținem prețurile la medicamentele procurate de CNAM sub control, ca să lărgim cercul de persoane ce vor beneficia de medicamente și dispozitive medicale compensate. Toate serviciile medicale care au fost anunțate sunt prevăzute în programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală și dacă persoana deține statut de asigurat nu va plăti niciun bănuț pentru serviciul acordat”, a declarat directorul CNAM.

Ion Dodon a încurajat cetățenii să-și procure polița de asigurare în luna ianuarie pentru a beneficia de anumite facilități.

Amintim că prețul poliței de asigurare medicală pentru acest an este de 12 636 de lei, iar în primele trei luni ale anului poate fi cumpărată la preț redus.

Total
0
Shares
Total
0
Share