Social

CNAM a reluat vizitele de monitorizare a proiectelor finanţate din fondul de dezvoltare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a reluat la finele lunii iunie vizitele de monitorizare a procesului de implementare a proiectelor investiţionale iniţiate în anul 2018 şi finanţate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al companiei.

Astfel, până la finele anului curent sunt planificate acţiuni de monitorizare a 42 de proiecte desfăşurate în perioada 2018-2019 într-un şir de instituţii medico-sanitare publice din nordul, centrul şi sudul ţării. Proiectele respective au scopul de a spori calitatea serviciilor medicale, eficienţa şi randamentul instituţiilor prin modernizarea şi optimizarea clădirilor şi infrastructurii. Aceste proiecte prevăd reparaţia şi renovarea unor săli sau secţii medicale, construcţia sau reconstrucţia unor oficii ale medicilor de familie, secţii sau blocuri curative, achiziţionarea de utilaje medicale performante, implementarea unor tehnologii noi de încălzire etc.

Reprezentanţii Serviciului de monitorizare a proiectelor investiţionale din cadrul CNAM au verificat luni, 6 iulie, realizarea contractului de finanţare a proiectului privind reparaţia capitală a Oficiului de Sănătate Pohrebea din raionul Dubăsari. Totodată, săptămâna trecută a fost inspectat procesul de renovare a sălilor de proceduri, triaj şi a staţionarului de zi din incinta Oficiului Medicilor de Familie Carahasani, raionul Ştefan Vodă, lucrările de renovare a sălilor de proceduri şi imunizare din CS Antoneşti din acelaşi raion, precum şi cele de construcţie a CS Căzăneşti, raionul Teleneşti.

După vizitele la faţa locului, reprezentanţii CNAM urmează să constate dacă lucrările efectuate corespund proceselor-verbale de recepţie finală prezentate de beneficiari.

Următoarea vizită de monitorizare are loc astăzi, 9 iulie, în raionul Floreşti, la Oficiul Medicilor de Familie Trifăneşti, care a beneficiat de finanţare pentru realizarea proiectului privind reparaţia capitală a sediului.

CNAM menționează că cele 42 de proiecte au fost desemnate câştigătoare în urma concursurilor desfăşurate în anii 2018-2019 de selectare a proiectelor investiţionale finanţate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM.

Citește și: CNAM va efectua o evaluare a Spitalului raional Strășeni, după ce în mass-media au apărut relatări privind condițiile necorespunzătoare din instituție

loading...

Comments are closed.