CNAM anunță că 86 milioane lei au fost alocate pentru medicamente și dispozitive compensate, o creștere de 20 milioane comparativ cu anul trecut

Compania Națională de Asigurări în Medicină a transferat farmaciilor contractate peste 86 de milioane de lei pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate, eliberate în luna ianuarie 2024. Această sumă este în creștere cu 20 de milioane față de aceeași perioadă a anului trecut. De preparatele farmaceutice menționate mai sus au beneficiat peste 187 de mii de persoane.

Cei mai mulți bani, aproximativ 44 milioane de lei, au fost alocați în ianuarie pentru medicamentele utilizate în tratamentul bolilor cardiovasculare. Volumul mijloacelor financiare transferate pentru aceste preparate a crescut cu 10 milioane de lei comparativ cu perioada similară a anului trecut. Urmează antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină, pentru care CNAM a achitat în jur de 17 milioane de lei, cu circa patru milioane mai mult decât în prima lună a anului trecut. Alte peste patru milioane de lei au fost virate pentru preparatele compensate în cazul copiilor care se tratează în staționarul de zi.

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat în jur de cinci milioane de lei, sumă dublă față de cea înregistrată în ianuarie 2023. Drept urmare, s-a dublat și numărul beneficiarilor. Astfel, aproximativ 15 mii de persoane au beneficiat de teste și lanțete pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge.

Totodată, peste 400 de pacienți au ridicat din farmacii pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare, de trei ori mai mulți față de prima lună a anului trecut.

Reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul ţării.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share