Alte știri

CNAM dezminte încă o informație falsă despre finanțarea spitalelor ce tratează pacienţii care au COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Naţională de Asigurări în Medicină dezminte încă o informaţie falsă apărută în mediul online precum că ar fi fost redusă finanţarea spitalelor ce tratează pacienţii care au COVID-19.

Pe parcursul anului curent, compania nu a redus finanţarea niciunui spital care tratează pacienţi cu COVID-19, ci, dimpotrivă, a majorat sumele contractuale cu toate instituţiile medicale antrenate în lupta cu noul coronavirus.

În tabelul de mai jos prezentăm informaţii cu referire la patru instituţii spitaliceşti privind valoarea contractului semnat la începutul anului, valoarea contractului şi a acordurilor adiţionale încheiate până în prezent, diferenţa dintre contractul semnat iniţial şi cel actual.

Menţionăm că pentru perioada octombrie-decembrie 2020, în condiţiile unei evoluţii incerte a situaţiei epidemiologice prin COVID-19 şi din imposibilitatea de a planifica volumul de cazuri ce urmează a fi prestate până sfârşit de an, CNAM va mai încheia până la finele anului acorduri adiţionale, care vor include numărul efectiv de cazuri de COVID-19 ce vor fi prestate. De asemenea, aceste acorduri vor conţine şi bugetul global cu destinaţie specială COVID-19 pentru acoperirea lunară a suplimentului de 100% la salariul de funcţie al personalului medical. Sumele respective sunt calculate şi achitate lunar, în urma recepţionării dărilor de seamă de la prestatorii de servicii medicale spitaliceşti.

Pentru CNAM este o prioritate ca instituțiile medicale contractate și cadrele medicale să fie protejate și motivate să activeze în aceste condiții deloc ușoare, iar populația să aibă acces la servicii sigure și de calitate.

În perioada pandemiei, CNAM depune eforturi considerabile pentru o finanțare ritmică și la timp a serviciilor medicale.

Comunicat de presă.

loading...

Comments are closed.