Social

CNAS dezminte majorarea indemnizației unice la naștere, așa cum a declarat ministra Sănătății Ala Nemerenco

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce ieri ministrul Sănătății a ieșit în fața oamenilor și a promis majorarea indemnizației unice la naștere cu încă 1608 lei și a anulat Programul ”O nouă viață”, bloggerul Corneliu Gandrabur a explicat pe Facebook, că este imposibilă această majorare fără rectificarea bugetară și fără adoptarea unei H.G. privind modificarea cuantumului indemnizației unice la naștere pentru fiecare copil, născut viu.

Pentru a clarifica situația, el expediat astăzi o scrisoarea în adresa CNAS și a solicitat informații oficiale cu privire la cuantumul indemnizației unice la naștere, la situația din 2 iulie 2019.

Iată răspunsul CNAS: „La solicitarea dvs Vă comunicăm următoarele: la moment, conform Hotărârii Guvernului nr. 1478/2002, pentru copiii născuţiîncepând cu 1 ianuarie 2019, mamele beneficiază de indemnizaţie unică la naşterea copilului în cuantum de 6303 lei pentru fiecare copil, născut viu. Informația este plasată pe site-ul Casei Naționale de Asigurări Sociale  la rubrica „Indemnizatii adresate familiilor cu copii”.

Deci, începând cu 1 iulie 2019, cu aportul ministrului Sănătății din Guvernul Maia Sandu, datorită inclusiv și Maiei Sandu, mămicile au rămas fără cutia cu cele necesare la naștere, precum și nu beneficiază de indemnizația majorată așa cum s-a promis în fața camerelor de luat vederi.

sursa: Gandrabur.md

Jurist către Ala Nemerenco, De la 1 iulie 2019 nu se pot da bani în locul cutiilor, Nu este bază legală, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, guvernul sandu, 

loading...

Comments are closed.