Alte știri

CNAS vine cu unele precizări referitor la plata pensiilor şi alocaţiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul pandemiei și a stării de urgență, CNAS a asigurat plata pensiilor şi alocaţiilor sociale în temeiul Dispoziției nr. 10 din 31 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova şi în baza listelor prezentate de către Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă, transmite Telegraph.md

Conform Dispoziției respective, Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă a prelungit din oficiu termenul de încadrare în gradul de dizabilitate până la 15 mai pentru persoanele al căror grad de dizabilitate a expirat sau expiră în perioada stării de urgență. Respectiv, pentru această perioadă a fost efectuată plata pensiilor şi alocaţiilor sociale pentru persoanele cu dizabilitate.

După ridicarea stării de urgență, gradul de dizabilitate se va stabili în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului 357/2018 cu privire la determinarea dizabilității, începând cu următoarea zi a ridicării stării de urgență.

Citește și: Programul „Prima Casă” a ajuns la 4281 de beneficiari. Alte 9 contracte urmează a fi semnate în curând

loading...

Comments are closed.