Coaliția Națională ”Viața fără Violență” organizează un protest în memoria Anei-Maria: “Nu avem niciun drept să tăcem!”

Coaliția Națională ”Viața fără Violență”, o rețea din 21 organizații care oferă servicii și asistență femeilor trecute prin violență, va organiza, astăzi, o manifestație de protest în Piața Marii Adunări Naționale, după cazul Anei-Maria din Orhei, tânăra însărcinată de 19 ani care a fost ucisă cu brutalitate, scrie Jurnal.md

„Ana-Maria a strigat și a cerut ajutor, dar nu a fost auzită de nimeni. Ea, la fel ca oricare dintre noi, a știut frica cu care mergi seara spre casă, iar în locul ei puteam fi oricare dintre noi, din orice sat sau oraș. Nu avem niciun drept să tăcem, să ignorăm, să trecem cu vederea sau să credem că „este ultimul caz, nu se va mai repeta”. Astăzi, la ora 18:00, vom merge în Piața Marii Adunări Naționale (în fața Guvernului) ca să cerem dreptate pentru Ana-Maria. Vom cere să fim auzite și să ne fie auzite strigătele comune pentru Ana-Maria, pentru copilul ei și pentru toate femeile care nu-și mai pot striga durerea și cere dreptatea. Vino și tu! Alătură-te vocilor noastre”, se arată în mesajul organizatorilor.

Tânăra de 19 ani a dispărut în seara zilei de 12 aprilie, după ce a urcat într-o mașină, pe o stradă din municipiul Orhei. Fata, studentă la Colegiul pedagogic din Orhei, se întorcea la cămin, după ce a făcut meditații cu un copil din localitate.

În data de15 aprilie, procurorii au pornit o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane, iar la scurt timp a fost stabilită identitatea șoferului în automobilul căruia a urcat tânăra, momentul fiind surprins de camerele de supraveghere.

Bărbatul de 45 de ani, care locuiește în satul Chițcanii Vechi din raionul Telenești, a fost reținut pe 16 aprilie și a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Acesta a fost polițist și angajat al sistemului penitenciar. Bărbatul nu-și recunoaște vina.

Cadavrul fetei a fost găsit la 21 de kilometri distanță de domiciliul persoanei arestate. Dacă va fi găsit vinovat de omor intenționat, bărbatul riscă până la 20 de ani de pușcărie sau detenție pe viață.

Total
0
Shares
Total
0
Share