Coaliţia PSRM-ACUM a blocat participarea deputațiilor PDM în Comisia de investigare a fraudei bancare!

Deputaţii democrați au propus astăzi includerea a doi reprezentanţi din fracţiunea PDM în Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigarea fraudei bancare. Propunerea a fost însă respinsă de Coaliţia PSRM-ACUM.

“Astfel, se încalcă dreptul opoziţiei de a participa constructiv la lucrările unei Comisii de anchetă, or statutul deputatului îi oferă nu doar dreptul, dar şi obligaţia de a participa la examinarea problemelor ce ţin de competenţa Parlamentului.
 
Abordarea selectivă de includere a deputaţilor fracţiunii parlamentare PDM în Comisia de anchetă este o sfidare a legislaţiei în vigoare şi încălcă flagrant prerogativele atribuite de populaţie aleşilor săi în Parlament. Lipsa transparenţei şi utilizarea unor instrumente nedemocratice va duce la prezentarea unor concluzii trunchiate”, consideră deputaţii democraţi.
sedinta parlamentului, parlamentul republiii moldova, fractiunea pdm, ploi cu grindina moldova, ministrul agriculturii, ninistrul afacerilor externe, georgeta mincu, nicu popescu, popescu razboi civil
Total
0
Shares
Total
0
Share