Cobzac DEZAMĂGIT de Maia Sandu: „Se vorbește despre democrație în PAS, dar ni se pune pumnul în bot”

Cobzac: „Se vorbește despre democrație în PAS, dar ni se pune pumnul în bot”, Grigore Cobzac, PAS, democratia din PAS, democratia de partid, Maia Sandu, ACUM, Alegeri Hincesti, alegeri 2020, A2020, Olesea Stamate, candidat independent, PLDM, Igor Grosu, Cobzac Hincesti candidat independent
 

„Atâta se vorbește despre democrație internă în PAS, că atunci când ajungem să o realizăm în practică, ni se pune pumnul în bot”. Declarația a fost făcută de membrul exclus din partid, Grigore Cobzac, care a confirmat că la Hîncești exista un conflict între membrii formațiunii, transmite AGORA.md.

Grigore Cobzac a spus că neînțelegerile au început atunci când urma să fie selectat candidatul PAS pentru funcția de președinte al Consiliului Raional Hîncești. Atunci, echipa acestuia ar fi propus introducerea votării secrete, propunere care a fost respinsă.

„După asta a început marginalizarea celor care s-au expus prin vot și nu au acceptat propunerea centrului. Nu erau invitați la ședințele din teritoriu, se selecta prezența, erau invitați doar cei care sunt docili, care sunt cuminți, cei care împărtășesc punctul de vedere al centrului”, a declarat el în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Cobzac a mai menționat că împotriva lui ar fi fost pornită o campanie de denigrare în interiorul PAS: „Îmi sunt aduse acuzații foarte grave, despre lipsă de integritate, de lașitate. Eu am stat în tufari din 2016, acestea erau absurditățile promovate inclusiv de Igor Grosu și de președintele organizației teritoriale Hîncești”.

În aceste condiții, Grigore Cobzac susține că nu își putea înainta candidatura pentru alegerile parlamentare noi de la Hîncești. 

„Eu am așteptat ca propunerea să o facă Maia Sandu. Asta ar însemna că, indirect, se resping acuzațiile care mi se aduc. Ulterior, am propus selectarea candidatului prin vot secret. Aveam cele mai bune șanse să înving într-o eventuală votare secretă. Dar propunerea a rămas fără răspuns și a fost trecută cu vederea”, a explicat el.

Iar în semn de protest, acesta a decis, într-un final, să candideze independent. Asta după ce PAS a decis să o înainteze în cursă pe Olesea Stamate. Lidera PAS, Maia Sandu, a argumentat această decizie prin existența de „animozități la nivel local”, dar și prin faptul că Grigore Cobzac ar fi spus că nu vrea să candideze, invocând motive personale.

Citește și: Grigore Cobzac sparge tăcerea: “Am vorbit cu Vlad Filat. Am avut propuneri de la mai multe partide să candidez”

Total
0
Shares
Total
0
Share