Cod galben de caniculă. Temperatura va urca până la 38 de grade Celsius

Autoritățile au emis un cod galben de caniculă pentru perioada 3-6 august 2023, informează telegraph.md

Conform prognozei, temperatura maximă a aerului va atinge valori termice de +33..+35°C, iar în jumătatea de sud a țării, termometrele vor urca între +36..+38°C.

Populația este sfătuită să ia măsuri de precauție pentru a face față căldurii extreme.

Specialiștii în meteorologie au dat câteva recomandări importante pentru a face față caniculei și a evita potențialele probleme de sănătate.

Astfel, este recomandat să evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare în intervalul orar 11:00 – 18:00, să purtați pălării de soare și haine lejere din fibre naturale, de culori deschise.

Pe parcursul zilei, este bine să faceți dușuri călduțe și să beți între 1,5 și 2 litri de lichide pe zi, fără a aștepta să simțiți senzația de sete.

De asemenea, în perioadele de caniculă, se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15-20 de minute.

Pentru a vă menține hidratați, consumați fructe și legume proaspete precum pepene galben, pepene roșu, prune, castraveți și roșii, deoarece acestea conțin o cantitate mare de apă și nutrienți esențiali.

De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să acorde o atenție specială persoanelor dependente de ei, cum ar fi copii, vârstnici și persoanele cu dizabilități, asigurându-le în mod regulat lichide, chiar dacă acestea nu cer.

Total
0
Shares
Total
0
Share