Colegiul Agroindustrial din Rîșcani va fi modernizat în cadrul proiectului Livada Moldovei

La Colegiul Agroindustrial din Rîșcani au demarat lucrările de construcție a laboratorului didactic pentru procesarea și controlul calității uleiurilor eterice. Laboratorul va fi dotat cu mobilier, utilaje, tehnică IT și cu o instalație de extragere a uleiurilor eterice.

În prima fază a proiectului au fost livrate utilajele agricole, necesare pentru plantarea, recoltarea și întreținerea suprafețelor de levănțică și salvie. „Utilizând aceste echipamente, elevii colegiului, îndrumați de cadrele didactice, au plantat 2 ha de levănțică și au semănat 2 ha de salvie. Recolta de levănțică și salvie urmează a fi procesată de elevii și profesorii Colegiului Agroindustrial din Râșcani, utilizând capacitățile laboratorului didactic care se află în construcție”, explică sursa citată.

Investițiile sunt realizate în cadrul Proiectului Livada Moldovei, implementat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare cu suportul Băncii Europene de Investiții. Valoarea investițiilor este de peste 465 mii de euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share