Economic

Comercializarea pe piața europeană a cărnii și ouălor va asigura o creștere de 15% la export, estimează ministrul Economiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comercializarea pe piața europeană a cărnii, ouălor și a produselor animaliere va asigura o creștere de minimum 15% la export. Afirmația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la întrunirea cu producătorii din sectorul avicol, informează MOLDPRES.

La întrunire a fost analizat progresul implementării Foii de parcurs pentru obținerea de către Republica Moldova a dreptului de a exporta în Uniunea Europeană carne și ouă de pasăre categoria B.

Potrivit ministrului, Republica Moldova poate produce și exporta de două ori mai multă carne de pasăre decât în prezent. „Odată cu obținerea acestui drept, sectorul avicol din Republica Moldova se va dezvolta considerabil. Este un proces mai dificil, dar nu imposibil. Ne dorim ca anul viitor să avem acces la piața UE și să vedem pe rafturile din magazinele de acolo mai multe produse autohtone. Trebuie să asigurăm ca produsele noastre să fie calitative și să corespundă standardelor europene”, a subliniat ministrul Chiril Gaburici.

Ministerul Economiei și Infrastructurii a precizat, într-un comunicat de presă că, printre condiționalitățile pe care trebuie să le îndeplinească țara noastră se numără armonizarea cadrului legislativ național, reformarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, asigurarea conformității operatorilor businessului alimentar și reorganizarea sistemului de laboratoare.

Republica Moldova ar putea obține dreptul de a exporta carne și ouă pe piața europeană, după desfășurarea unei misiuni de audit din partea Uniunii Europene. Experții din Lituania au prezentat astăzi procedura de organizare a auditului de țară pentru obținerea acestui drept.

loading...

Comments are closed.