Comisia pentru alegerea Procurorului General este politizată? Unul din membrii comisiei face parte din partidul Maiei Sandu

Maia Sandu PAS, politizare, reforma justitiei
 

Într-o postare publicată pe facebook,Fadei Nagacevschi, consilierul Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, susține că în componența Comisiei de selectare a Procurorului General al Republicii Moldova ar fi și un membru al Partidului Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu.

Fadei Nagacevschi a scris că „…psihologul din cadrul Comisiei pentru alegerea Procurorului General de pe lîngă Ministerul Justiției, este o doamnă cu numele de familie Buianina. Din câte cunosc, doamna respectivă este membru PAS.
Pe lângă constatările expuse, consilierul Zinaidei Greceanîi, a mai adăugat că „...suspiciunile cu privire la politizarea Comisiei devin tot mai rezonabile…

 

Fadei Nagacevschi, Procuratura Generala, PAS, comisia privind alegerea procurorului, procuror general

Menționăm că Psihologul din cadrul Comisiei de selectarea Procurorului General, nu are drept de vot în cadrul procesului de alegere a candidatului. Cu toate acestea unii internauți care au comentat postarea lui Nagacevschi, au scris că acest lucru însă nu exclude că aceasta ar putea influența cumva pe restul membrilor cu drept de vot.

Amintim că ieri, fosta Vice-Director al Centrului Național Anticorupție, Cristina Țărnă, a declarat că crearea comisiei care va selecta cel puțin doi candidați la funcția de procuror general pentru a fi propuse Consiliului Superior al Procurorilor este neconstituțională pentru că nu este prevăzută în legea supremă. Vezi mai multe detalii aici.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share