Comisia Electorală Centrală a lansat versiunea nouă a paginii web www.voteaza.md

Comisia Electorală Centrală a lansat versiunea nouă a paginii web www.voteaza.md, cec, iurie ciocan, alina rusu, alegeri moldova, alegeri libere si corecte, democratie 

Pe 31 octombrie 2018, Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat versiunea nouă a paginii web www.voteaza.md.

Pagina web www.voteaza.md este o platformă online de educație electorală și un ghid electronic în domeniul electoral. CEC pune la dispoziția alegătorilor, dar și a tinerilor care urmează să devină alegători, un site care să le dea răspuns la orice întrebare ce ține de procesele electorale de la noi din țară. Totodată, pagina reprezintă și o platformă pentru publicarea materialelor produse în cadrul diferitor campanii de informare și educație electorală realizate de CEC și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE).

Pagina www.voteaza.md conține rubrici, precum: „Procesul Electoral” cu informații despre sistemul electoral mixt, „Secțiile de votare” cu harta și adresele secțiilor de votare de pe teritoriul Republicii Moldova și celor din străinătate, „Fii informat” cu subrubricile ”Legislația electorală” și „Întrebări frecvente”. Tot la ultima rubrică pot fi găsite link-uri către pagini ale unor instituții oficiale și dicționarul „DEX electoral” care conține articole cu noțiuni utile. Alte materiale informative de educație electorală plasate pe site sunt: broșuri, pliante, postere, infografice, spoturi informative și motivaționale.

O noutate pentru site este că platforma voteaza.md a fost adaptată pentru persoanele cu dizabilități de vedere și de auz.

Total
0
Shares
Total
0
Share