Comisia Electorală Centrală are un nou membru

Rita Lefter-Simașco a fost desemnată în funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 53 de deputați.

Rita Lefter-Simașco este licențiată în drept și deține o diplomă de master în același domeniu. Aceasta a activat în cadrul Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale și în Direcția generală economie, comerț și turism a Consiliului municipal Chișinău. Din septembrie 2021, Rita Lefter-Simașco activează în cadrul Parlamentului Republicii Moldova, ocupând funcțiile de consilier și de șef de cabinet al președintelui Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Candidatura Ritei Lefter-Simașco a fost propusă de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, după ce Ludmila Lupașco a demisionat din funcția de membru al CEC. Comisia Electorală Centrală este un organ colegial, format din nouă membri. Unul dintre ei este desemnat de Președintele Republicii Moldova, iar opt – de Parlament, cu votul majorității.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share