Alte știri

Comisia Europeană critică decizia Germaniei de a impune interdicţii de călătorie Portugaliei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Europeană dezaprobă decizia Germaniei de a impune interdicţii privind călătoriile în și dinspre Portugalia, ţară unde se răspândeşte intens varianta Delta a coronavirusului. Germania ar trebui să se limiteze la impunerea testării şi a carantinei pentru persoanele venite din această ţară, pentru a acţiona conform abordării Uniunii Europene, a indicat marţi Comisia Europeană, relatează Digi24.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Germania a informat Bruxellesul că, în prezent, consideră Portugalia drept „zonă cu variante de virus” şi că, prin urmare, doreşte să activeze frâna de urgenţă care permite restricţionarea libertăţii de circulaţie pentru a preveni răspândirea COVID-19, a confirmat executivul comunitar, potrivit Agerpres, care preia Reuters.

Comisia Europeană atenționează însă că restricţiile severe asupra călătoriilor către şi dinspre Portugalia anunţate de Berlin „nu par să fie deplin aliniate” recomandărilor menite să faciliteze călătoriile în blocul comunitar vara aceasta.

Varianta indiană a coronavirusului (varianta Delta) a devenit predominantă şi în Portugalia, astfel că Germania a interzis aproape toate sosirile dinspre această ţară, pe care a inclus-o pe lista ţărilor cu risc epidemiologic.

loading...

Comments are closed.