Comisia pentru afaceri externe a parlamentului Turciei va dezbate joi aderarea Suediei la NATO

Comisia pentru afaceri externe a parlamentului turc va dezbate joi un proiect de lege care aprobă aderarea Suediei la NATO, conform agendei sale oficiale, scrie Agerpres.ro

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a înaintat proiectul de lege parlamentului pentru ratificare în urmă cu trei săptămâni, într-o mişcare salutată de NATO şi Stockholm. Turcia a ridicat iniţial obiecţii, spunând că Suedia adăposteşte grupuri pe care ea le consideră teroriste.

Proiectul de lege trebuie aprobat de comisia parlamentară pentru afaceri externe înainte de votul întregului legislativ. Erdogan va promulga apoi legea.

Deşi a spus că Ankara aşteaptă mai mult de la Suedia în combaterea militanţilor kurzi, Erdogan a declarat luna aceasta că va încerca să faciliteze ratificarea cât mai mult posibil.

Miniştrii de externe din NATO se vor întâlni la Bruxelles în perioada 28-29 noiembrie.

Suedia şi Finlanda, neutre de mult timp, au solicitat aderarea la NATO anul trecut pentru a-şi consolida securitatea după invazia rusă din Ucraina. Aderarea Finlandei a fost pecetluită în aprilie, dar candidatura Suediei a fost blocată de Turcia şi Ungaria.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share