Comisia Vetting l-a audiat pe Sergiu Băieșu, candidat la CSM

Avocatul Sergiu Băieșu, șeful Departamentului Drept privat de la Universitatea de Stat din Moldova, a fost propus de Parlament la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rândul non-judecătorilor, iar prin decizia Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, din 14 noiembrie 2023, a fost trimis la evaluare Comisiei Vetting. Comisia l-a evaluat pe baza criteriilor de integritate stabilite în Legea 26/2022.

Audierea candidatului la CSM, Sergiu Băieșu, s-a referit la potențialele probleme de avere inexplicabilă pentru unii ani din perioada de evaluare, precum și clarificarea situației legate de inconsistențele între documentele confirmative prezentate de candidat în rundele de întrebări-răspunsuri și cele recepționate de Comisie de la autorități pe parcursul procesului de evaluare. Membrii Comisiei au adresat candidatului mai multe întrebări pentru a clarifica aceste aspecte.

Interviul s-a desfășurat în limba română, cu interpretare consecutivă în limba engleză. Înregistrarea audierii va fi publicată pe pagina web a Comisiei Vetting www.vettingmd.eu în 3 zile.

 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share