Economic

Compania Air Moldova a fost vândută! Iată cine a cumpărat-o

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania moldovenească Air Moldova a fost cumpărată de compania românească Civil Aviation Group S.R.L. Valoarea tranzacției de vânzare–cumpărare depășește suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, care investitorul s-a obligat să le achite, transmite Știri.md.

Cumpărătorul și-a asumat și obligația soluționării problemelor de operare și de dezvoltare a Companiei. De asemenea, Civil Aviation Group este obligată să dezvolte infrastructura Companiei Air Moldova, să extindă rețeaua de rute a companiei aeriene, să sporească fluxul de pasageri pe principalele direcții existente, operate de Compania aeriană Air Moldova, să modernizeze şi să mărească flota, personalul dar şi piloţii şi echipajele de cabină.
 
Conform Strategiei de dezvoltare a Companiei Air Moldova, Civil Aviation Group urmează să lanseze 7 rute noi până la finele anului 2019 şi 4 rute noi în 2020. În 2021 este preconizată deschiderea zborurilor pe distanțe lungi către SUA, Canada, China şi zborurilor pe distanțe medii.
 

În plus, este planificată creșterea frecvențelor pe o serie de destinații existente. Activitățile respective se vor baza pe fluxurile reciproce de trafic de călători între țările CSI şi europene, transformând astfel Aeroportul Chișinău într-un hub internațional de aviație.

Compania Civil Aviation Group SRL este fondată de un grup de investitori între care cota cea mai mare este deținuta de compania cu renume internațional Blue Air. Aceasta este una dintre cele mai importante companii de pe piața avia românească, care deținând 30 de nave de tip Boeing, în prezent, acoperă 80 destinații.

loading...

Comments are closed.