Compania care a achiziționat glucometrele îl acuză de declarații false pe ex-secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Boris Gîlcă

Compania care a achiziționat glucometrele îl acuză de declarații false pe ex-secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Boris Gîlcă, glucometre gratuite, guvernul filip silvia radu, pdm, ministerul sanatatii ala nemerenco, pas maia sandu, 

Ex-secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Boris Gîlcă, a declarat recent că firma Polisano Prim nu ar fi achiziționat toate cele aproape 100 de mii de glucometre, care erau destinate gratuit bolnavilor de diabet din Republica Moldova. Drept reacție, Polisano Prim a venit cu explicații detalitate precum că toate aparatele medicale au fost procurate conform prevederilor contractuale, și totodată îl acuză pe Gîlcă că a venit cu acuzații false.

Potrivit licitației publice nr. 18/03958 din 30.11.2018, CAPCS a solicitat 97 500 glucometre gratuite și 32 951 000 teste pentru acestea. Conform ofertei prezentate în cadrul licitației, Polisano Prim oferind cel mai mic preț a fost desemnat câștigător și s-a angajat să livreze 32 de milioane 951 de mii de teste pentru glicemie contra sumei de 23 256 956.96 MDL (TVA inclus). Suplimentar loturilor asumate în oferta Polisano Prim, producatorul TaiDoc a oferit cu titlu gratuit 100.000 de glucometre tip Clever Check TD-4227 și 32 de milioane 951 de mii de lanțete – accesorii indispensabile pacienților cu diabet în procesul de măsurare a glucozei în sânge.
 
Pe 4 iulie, 2019, în cadrul unei emisiuni televizate Boris Gîlca, ex-secretar general de stat la Ministerul Sănătății, a declarat că ar deține dovezi care confirmă faptul că în Republica Moldova nu au intrat în ultimul timp 100.000 de glucometre și că are suspiciunea că a fost vorba despre o fraudă.
 
„O companie a fost contractată pentru procurarea de lanțete și teste, iar glucometrele au venit ca un bonus – că le vor da gratuit, în ideea de a fi un paravan fals pentru a câștiga această licitație. De facto, noi avem date că în Republica Moldova nu au întrat 100.000 de glucometre, ci mult mai puțin și acest lucru poate fi verificat la Serviciul Vamal. Mai mult, bolnavii s-au asigurat anii trecuți cu aceste aparate. Avem informația că anumite persoane au fost trimise în raioane să afle dacă funcționează glucometrele pacienților și le-au luat în reparație. Este un lucru foarte grav”, a spus Gîlcă.
 
Polisano Prim aduce la cunoștință opiniei publice că la data 16 aprilie 2019, prin declarațiile vamale cu nr. FL 11465832, FL 11465833 (destinatar Polisano Prim ) si FN 11465835 şi FO 11465836 (destinatar Compania Națională de Asigurări în Medicină) – se confirmă că întreg lotul de 32 de milioane 951 de mii de teste și donația de 32 de milioane 951 de mii de lanțete, precum și donația de 100.000 de glucometre tip Clever Check TD-4227 au fost importate în R.Moldova. Menționăm că două dintre cele 4 declarații vamale au fost perfectate direct pe numele destinatarului final- Compania Națională de Asigurări în Medicină, în baza scrisorii de donație emisă de producatorul TaiDoc.
 
Prin factura fiscală AAG2584938 compania Polisano Prim, și-a onorat obligațiunile contractuale, livrând integral lotul de teste la depozitul I.S “Poșta Moldovei”, iar acțiunea s-a petrecut strict în limitele temporale prevăzute în contract.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

În context, compania precizează că Boris Gîlcă nu a făcut nicio solicitare de informații în adresa companiei noastre sau a partenerilor noștri din licitația respectivă. Acest lucru le oferă un motiv în plus să credă că ex-secretarul de stat sa nu stăpânește subiectul în toată complexitatea lui, sau că este rău intenționat în raport cu compania.
 
Prin urmare, Polisano Prim califică declarația domnului Gâlcă drept o speculație de ultimă categorie, bazată pe propriile presupuneri și nu pe date faptice. “Afirmațiile judicioase făcute de domnia sa, aduc un grav prejudiciu de imagine companiei noastre, fapt pentru care ne rezervăm dreptul de a ne apăra reputația pe căi judiciare.

De asemenea, îi îndemnăm pe toți cei care operează cu informații pe marginea acestui subiect, inclusiv pe reprezentanții mass-media, să ni se adreseze pentru toate informațiile necesare, sau – în necunoștință de cauză – să se abțină de la lansarea / promovarea afirmațiilor speculative și defăimoatoare”, comunică Polisano Prim. 

Compania Polisano Prim activează pe piața din Republica Moldova din anul 2005, iar de mai bine de 12 ani este importator direct și lider în ceea ce privește dispozitivele și accesoriile de autocontrol pentru persoanele care suferă de diabet zaharat.

Total
0
Shares
Total
0
Share