Alte știri

Compania HiSky a obținut certificatul de operator aerian și în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

HiSky a obținut certificatul de operator aerian (AOC) și în Republica Moldova și devine prima companie aeriană cu AOC în România și Moldova, scrie boardingpass.ro

Potrivit informațiilor obținute, HiSky a primit certificarea autorităților din Republica Moldova la finalul lunii ianuarie 2021. Numărul AOC-ului HiSky Moldova este MD 025.

Certificatul de operator aerian din Republica Moldova îi permite companiei aeriene să opereze zboruri comerciale regulate de pasageri și cargo.

În prezent HiSky este singura companie aeriană care deține certificate de operator aerian în Republica Moldova și România, AOC-ul românesc a fost obținut de HiSky în toamna anului 2020.

Flota HiSky este compusă în prezent din două avioane, un Airbus A320 înmatriculat în România ca YR-SKY și un Airbus A319 înmatriculat în Republica Moldova ca ER-SKY.

HiSky este o companie cu capital sută la sută privat, condusă de Iulian Scorpan, apărută din dorința de a deveni o alternativă atractivă pe piața locală și regională. Compania pornește la drum având la bord specialiști cu multă experiență în domeniu și o echipă care împărtășește aceeași pasiune: pasiunea pentru industria aviatică.

loading...

Comments are closed.