Companiile din domeniul telecomunicațiilor pot să aplice la programe de finanțare oferite de Comisia Europeană

Companiile din domeniul telecomunicațiilor din R. Moldova pot să aplice la programe de finanțare oferite de către Comisia Europeană, pentru implementarea proiectelor de digitalizare. Oportunitatea este oferită prin intermediul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF), Republica Moldova fiind primul stat din afara UE care se asociază acestui mecanism.

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), scopul programelor de finanțare oferite de către CE este construirea rețelelor magistrale de înaltă capacitate pentru a asigura conectivitate internațională, acoperirea transfrontalieră cu rețele 5G de-a lungul coridoarelor de transport feroviar, căi navigabile și terestre, în vederea îmbunătățirii conectivității cu Europa.

R. Moldova și Ucraina pentru prima dată pot solicita direct finanțare europeană în cadrul acestui program de proiecte, în urma semnării acordurilor de asociere la CEF în anul curent. Termenul depunerii propunerilor de proiect este 20 februarie 2024.

Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF) sprijină implementarea proiectelor de interes european, care vizează dezvoltarea și construcția unor infrastructuri și servicii noi, precum și modernizarea infrastructurilor și serviciilor existente în sectoarele: transport, telecomunicații și energie.

Total
0
Shares
Total
0
Share