Actual

Compensația pentru transport acordată persoanelor cu dizabilități va crește cu peste 30%

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compensațiile la serviciile de transport pentru persoanele cu dizabilități severe, accentuate și locomotorii, precum și pentru copiii cu dizabilități vor fi majorate cu 33,3%. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Executiv. Plățile majorate vor fi calculate începând cu trimestrul doi al anului curent.

Totodată, persoanele cu dizabilități accentuate din raioanele republicii și din mun. Bălți vor beneficia de o compensație trimestrială în mărime de 180 lei, ceea ce va uniformiza cuantumul compensațiilor acordate pentru serviciile de transport și va fi în conformitate cu Hotărârea Curții Constituționale din 24 februarie a.c.

Mijloacele financiare suplimentare necesare pentru majorarea compensației respective, în sumă de circa 54,5 mln. lei, au fost aprobate prin modificările introduse în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2022.

Compensația pentru serviciile de transport se acordă persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, persoanelor cu dizabilități severe şi accentuate, copiilor cu dizabilităţi, la locul de reședință, din bugetul de stat, prin transferuri cu destinație specială către bugetele unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea.

loading...

Comments are closed.