Politic

Sergiu Mocanu: Comportamentul Maiei Sandu denotă prezența unor simptome de autism politic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Emisiunea Politica cu Natalia Morari este deseori capul de afiș datorită la invitații săi. Ieri invitatul emisiunii a fost președintele Mișcării Populare Antimafia, Sergiu Mocanu.

Pe lângă subiectul cu Andrei Năstase, discutat pe durata unei bune părți a emisiunii și Maia Sandu, un alt lider de opoziție a fost pomenită.

Sergiu Mocanu critică apariția în politică din start a Maiei Sandu „Maia Sandu ar trebui să-și evalueze greșelile din trecut. Faptul că l-a susținut pe Filat nu poate fi ascuns. Când și-a pornit proiectul politic, aceasta trebuia să își ceară întâi public scuze față de electorat pentru că a greșit, căci într-adevăr a fost o greșeală faptul că l-a susținut pe Filat. Doar că, Maia Sandu în loc să-și realizeze greșeala și să își recunoască vina, evită să vorbească despre acest punct mai mult de atât încearcă să-și refuze propriul trecut.

Un alt punct straniu evdențiat de către Sergiu Mocanu din activitatea politică a Maiei Sandu este faptul că este lustruită cu mare grijă de către mai mulți jurnaliști inclusiv de Natalia Morari, care evită să pună întrebări mai deochiate acesteia, totodată aplicând aceste tactici la adresa altor politicieni. Dublele standarde au fost întipărite după modelul nomenclaturii sovietice în mass-media moldovenească, jurnaliștii ar trebui să fie ca niște vânători care să caute posibilități pentru a stabili cât mai clar portretul unui politician. Lucru care nu se face la adresa Maiei Sandu, motiv pentru care posibil și se datorează popularitatea excesivă a mitului Maia Sandu.

Maia Sandu are autism, fie el și unul politic dar cu siguranță că atunci când spune despre faptul că a reușit să consolideze 48% din electorat este o manifestare a unei forme de autism. Ea împreună cu Andrei Năstase l-au făcut pe Dodon președinte, pentru că anume ei au cerut alegeri prezidențiale” declară Sergiu Mocanu astfel spunând că Maia Sandu nu are meritele de a consolida 48% din electorat, dar poartă vina pentru faptul că astăzi președinte este Igor Dodon.

Întrebat despre alianța apărută dintre Andrei Năstase și Maia Sandu acesta a răspuns la fel de direct spunând că este o inițiativă în defavoarea Maiei Sandu, doar că aceasta nu vrea să audă asta. Și-a astupat urechile la fel cum o făcea și Filat, evidențiind astfel asemănările dintre ei. Datorită ratting-ului său înalt omite părerile bune care i-ar fi putut fi utile.

Un fenomen foarte interesant care mertită menționat este cel al alianțelor foarte confuze în Moldova. Alianțele dintre politicieni cu scopuri și viziuni diferite. Astfel Maia Sandu prin intermediul lui Andrei Năstase este asociată cu Renato Usatîi. Aș sfătui-o pe Sandu să se lase de Năstase și să acționeze împreună cu Băsescu. Astfel ar dispărea mai multe dubii la integritatea ei fiindcă datorită asocierii cu Usatîi, Maia Sandu este văzută drept un agent al Kremlinului.” afirmă liderul Mișcării Antimafia, Sergiu Mocanu.

Menționăm faptul că Maia Sandu și Andrei Năstase au dat de înțeles publicului moldovenesc că ar dori să formeze un bloc electoral comun pentru alegerile parlamentare din anul 2018.

loading...

Comments are closed.