Comuniștii din Moldova cheamă la vot împotriva modificării Constituției

Comitetul Politic Executiv al Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a emis o hotărâre politică în cadrul ședinței din 28 iunie curent, comunicată astăzi, îndemnând cetățenii să voteze împotriva modificării Constituției la referendumul inițiat de actuala guvernare.

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a prezentat informații detaliate despre implementarea Hotărârii Plenului IX al CC al PCRM și despre atitudinea partidului față de referendum. În cadrul plenurilor comitetelor municipale și raionale ale PCRM, comuniștii s-au pronunțat ferm asupra necesității de a vota „împotrivă” la acest referendum.

Hotărârea subliniază că cetățenii Republicii Moldova trebuie să respingă fără echivoc tentativelor actualei guvernări de a profana Constituția țării cu modificări considerate inutile și absurde. Voronin a menționat că integrarea europeană nu este inclusă în Constituția niciunei țări, inclusiv în cele membre ale Uniunii Europene.

Mai mult, PCRM acuză actuala putere de modificarea Codului Electoral și de utilizarea resurselor administrative în interes propriu, ceea ce, potrivit partidului, crește artificial procentul cetățenilor care susțin schimbarea forțată a Constituției.

Hotărârea PCRM include patru puncte esențiale:

1. Sprijinirea deciziilor Plenurilor comitetelor raionale de partid privind referendumul și chemarea cetățenilor să voteze „împotriva” modificării Constituției.
2. Desfășurarea unei activități masive de explicare în rândul alegătorilor pentru a preveni modificarea Constituției.
3. Transmiterea prezentei Hotărâri tuturor comitetelor municipale și raionale ale PCRM.
4. Atribuirea controlului asupra implementării Hotărârii secretarului CC al PCRM, membrului Caraman D.M.

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a subliniat importanța acestei acțiuni în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4, accentuând riscul pierderii investițiilor de milioane de lei și posibila anulare a contractelor pentru spațiile de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Amintim că, în luna octombrie, odată cu alegerile prezidențiale, va avea loc și referendumul constituțional referitor la integrarea europeană.

Total
0
Shares
Total
0
Share