Comunitatea Evreiască din Republica Moldova condamnă ferm atacul asupra Israelului

Printr-o Declarație oficială Comunitatea Evreiască din Republica Moldova condamnă cu fermitate atacul masiv asupra Israelului, actele de violență împotriva civililor, bombardamentele și luarea de ostatici. Comunitatea Evreiască din Republica Moldova acuză organizația HAMAS de masacrul din Israel și condamnă necondiționat terorismul, notează IPN.

În Declarația oficială a Comunității Evreiești din Republica Moldova, entitatea anunță că este alături de statul Israel, forțat să îndure un război brutal și să-și apere dreptul la existență, la pace și securitate. Comunitatea Evreiască din Republica Moldova condamnă actele de terorism din ultimele zile ale organizației HAMAS.

„Acest atac continuă cu o brutalitate necruțătoare, teroriștii trăgând cu rachete în orașele din sudul și centrul Israelului. Militanții HAMAS sunt încă în libertate, reprezentând o amenințare serioasă pentru israelieni. Sunt lansate bombe și din Liban, în timp ce Iranul a susținut ieri în mod deschis acțiunile HAMAS. HAMAS – organizația teroristă care controlează Fâșia Gaza, este responsabilă pentru acest atac masiv. Comunitatea Evreiască din Republica Moldova se alătură evreilor și întregii lumi civilizate, care condamnă necondiționat terorismul, HAMAS, și își exprimă sprijinul pentru Israel, reafirmându-și dreptul inalienabil la autoapărare”, se menționează în Declarația Comunității Evreiești din Republica Moldova.

Comunitatea Evreiască din Republica Moldova accentuează că populația civilă din Fâșia Gaza nu este responsabilă pentru acțiunile barbare ale militanților HAMAS și spune că aceștia comit crime duble ascunzându-se în zone intens populate din Gaza.

„Este important să spunem că oamenii din Fâșia Gaza nu sunt dușmani ai Israelului. Responsabilitatea revine HAMAS și organizațiilor teroriste care operează cu bună știință în zone cu populație civilă. În timp ce Israelul face tot posibilul pentru a minimiza daunele aduse civililor, aceste organizații teroriste comit crime de război duble atacând fără discernământ civilii și ascunzându-se în rândul populației civile din Fâșia Gaza”, se mai menționează în declarație.

Comunitatea Evreiască din Republica Moldova anunță că dezaprobă pe deplin atacul asupra statului Israel, își reiterează solidaritatea cu poporul israelian și exprimă sincere condoleanțe familiilor îndoliate.

Total
0
Shares
Total
0
Share