Concertul organizat de Partidul „ȘOR” la Torino a adunat sute de moldoveni din diasporă

Șor, partidul ȘOR, Ilan Șor. Shor, concert diaspora, diaspora moldoveneasca, diaspora din italia, moldovenii din italia

Grandiosul concert organizat la Torino pentru diaspora moldovenească din Italia a umplut sala cu spectatori și s-a desfășurat conform programului anunțat. Concertul a avut loc duminică, 18 noiembrie, la inițiativa Centrului de Reprezentare și susținere a Concetățenilor din Bologna “Casa Mea e Moldova”, cu susținerea Partidul “ȘOR”. Sute de concetățeni au venit la concert și s-au distrat pe ritmurile muzicii legendarilor artiști moldoveni Anastasia Lazariuc și Gheorghe Țopa.

În cadrul evenimentului, vicepreședintele Partidului ȘOR, Marina Tauber, a prezentat celor adunați la concert un pachet de legi elaborat de partid, care vine să faciliteze revenirea în țară a concetățenilor noștri, dar și sprijinirea lor. La eveniment au participat eurodeputați și  oficiali italieni, ei salutând și susținând proiectul și eforturile Partidului “ȘOR”.

În special este vorba despre deputatul european Alberto Cirio, membru al grupului PPE (Partidul Popular European), memebru al delegației Comisiei Europene UE –Moldova, precum și Mauricio Marrone, membru al Consiliului Regional din Piemonte, și Fabrizio Bertot, fost deputat în Parlamentul European, președinte al Fundației KI AN.

În timpul pregătirii și desfășurării acestei întâlniri cu diaspora au avut loc o serie de evenimente și provocări menite să împiedice desfășurarea concertului.  Primele încercări de acest gen au fost înregistrate pe 21 octombrie la Veneția, la fel, în timpul unui eveniment organizat pentru diaspora moldovenilor. Atunci, în ciuda provocărilor și atacurilor simpatizanților mai multor partide de dreapta, concertul a avut loc cu sala plină – peste 300 de compatrioți au venit la concert.

Potrivit declarațiilor reprezentanților Partidului “ȘOR”, atât la Veneția, cât și la Torino, provocările sunt organizate de liderii anumitor partide politice care se tem să-și piardă electoratul din Italia. Pentru a-și atinge scopurile politice, acești lideri politici sunt gata să umilească și să intimideze compatrioții, artiștii și reprezentanții Centrului de de susținere din Bologna, afirmă partidul “ȘOR”.

“În Torino, protestatarii practic și-au deconspirat scopurile, venind cu o declarație pur politică privind alegerile și guvernarea actuală din Moldova. A devenit evident faptul că evenimentele cultural-informative organizate pentru diasporă sunt doar un pretext pentru a atrage reprezentanții diasporei la acțiuni de protest și a-i manipula”, a declarat vicepreședintele Partidului “ȘOR”, Marina Tauber.

Amintim că proiectul „Moldova – Patria mea” a fost inițiat de Partidul „ȘOR”, având drept scop stimularea reîntoarcerii concetățenilor de peste hotare, precum și pentru a le fi oferită susținere informațională și juridică la locul aflării lor peste hotare. În cadrul proiectului a fost deschis Centrului de Reprezentare și susținere a Concetățenilor din Bologna (Italia), este organizat un spectru larg de acțiuni informative și culturale în diferite orașe din Italia. De asemenea, în cadrul proiectului, echipa lui Ilan Șor a elaborat un amplu pachet legislativ pentru stimularea reîntoarcerii cetățenilor noștri în Moldova. Documentul prevede acordarea unui sprijin semnificativ, scutiri și susținerea celor care revin, atât la nivel de stat, cât și local.

Total
0
Shares
Total
0
Share