Social

Concluzie: Oamenii care renunță la Facebook devin mai fericiți

Pinterest LinkedIn Tumblr
Rețeaua socială înființată de Mark Zuckerberg pare a fi imună scandalurilor. Deși nu trece o lună fără să nu aflăm ceva negativ despre Facebook, rețeaua socială se bucură de un număr masiv de utilizatori și de venituri și profituri uriașe. Nimeni nu pare a fi dispus să renunțe la rețea, deși există dovezi că poate avea un efect benefic asupra ta.
Pe scurt, un nou studiu arată că dacă renunți la Facebook devii mai fericit, știi mai puține despre politică, dar ești și mai puțin partizan. Cercetătorii de la Universitatea Stanford și de la Universitatea New York au realizat studiul pe 2.488 de utilizatori de Facebook. Ei au ales ca jumătate dintre aceștia să-și închidă conturile timp de patru săptămâni. În schimb au primit 102 dolari, suma pentru care majoritatea utilizatorilor de rețelei sociale și-ar închide conturile. De menționat că utilizatorii au avut voie să utilizeze Messenger.
 
Subiecții au fost puși să-și noteze starea generală, iar cercetătorii au verificat ca subiecții chiar să fie inactivi (doar 1% nu au rezistat). În primul rând, au petrecut mai mult timp cu prietenii și cu familia. Subiecții au găsit că au recuperat o oră pe zi, în medie, pe care altfel ar fi petrecut-o pe Facebook. Nu și-au umplut timpul pe care-l petreceau în mod normal pe Facebook cu alte rețele sociale, ci au ales să se uite la televizor. „Ne așteptam ca utilizatorii să înlocuiască Facebook cu alte produse ca Twitter, Snapchat sau browsing, dar nu a fost cazul. Asta a fost o surpriză”, spun cercetătorii.
 
De asemenea, s-a sesizat că persoanele din grupul celor care au renunțat au fost mai fericite. Totuși, au fost mai puțin informații cu ceea ce se întâmpla în SUA, dar mai puțini partizani. Autorul principal al studiului spune că este prea devreme pentru a trage concluzii asupra efectului psihologic pe care l-ar avea renunțarea la Facebook, menționând două studii care au găsit că utilizatorii ce s-au întors la rețeaua socială au fost mai fericiți.
Psihologii americani, Amintirile despre cei dragi ajută la eliminarea stresului, familia, munca, banii 
loading...

Comments are closed.