Alte știri

Condamnat la 10 ani de închisoare pentru exploatare sexuală

Pinterest LinkedIn Tumblr
Un bărbat cu vârsta de 56 de ani a fost condamnat recent la 10 ani închisoare pentru că ar fi exploatat sexual un adolescent. Acest lucru s-a întîmplat la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), informează Telegraph.md

Potrivit procurorilor, infracțiunea în privința minorului a fost comisă în anul 2011, atunci când acesta avea vârsta de 16 ani. Bărbatul a profitat de faptul că victima era într-o situație financiară precară și context familial vulnerabil – era orfan de tată și locuia doar cu bunicii, iar mama locuia într-o altă localitate, cu un alt partener de viață. Prin urmare, procurorii au investigat faptele acestuia în contextul în care inculpatul a determinat un cetățean să-l recruteze pe adolescent, astfel încât să-l abuzeze sexual, în repetate rânduri, atunci când venea în vizită în țară. Cetățeanul la care bărbatul a apelat, în anul 2013 a fost condamnat de rând cu alte persoane – inclusiv un cetățean al Siriei – pentru infracțiunea de trafic de copii în scop sexual.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Bărbatul condamnat este originar din nordul țării, are studii medii, este divorțat, iar anterior nu a mai fost judecat. Sentința este cu drept de atac.

Făptașul va rămâne în arest preventiv, care i-a fost aplicat în luna martie a anului 2019.
loading...

Comments are closed.