Condamnatul în dosarul “miliardului furat” care sparge tăcerea la TV8, anterior a mai spart tăcerea de 2 ori

denis ureche, Cine este condamnatul penal în dosarul miliardului furat, care sparge tăcerea la TV8, cutia neagra, mariana rata, natalia morari, bem laudormatul platon, pldm filat, mihail gofman
 

TV8 anunță că astăzi un condamnat penal în dosarul “miliardului furat” va sparge tăcerea la emisiunea Cutia Neagră. Este vorba despre omul de afaceri Denis Ureche, fost manager la compania ProAquaCom. Însă nu este pentru prima dată când acest domn sparge tăcerea, el a mai făcut asta încă de două ori în 2014.

Prim dată, Denis Ureche a spart tăcerea într-o conferință de presă împreună un liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, în luna august 2014. Atunci participanții au mărturisit modul în care a fost devalorizată și vândută Banca de Economii din Moldova prin coordonare cu primele persoane în stat.

Coform lor, “în 2012, Filat a pus la cale preluarea BEM după o schemă cunoscută în Rusia: banca dă credite bancare unor firme fantomă, creditele se duc pe conturi off-shore, banca se devalorizează, iar cu banii din off-shore, apoi, se cumpără banca devalorizată”. Vedeți înregistrarea video din august 2014 pe Privesc.eu

Peste o lună, în septembrie 2014, același Denis Ureche a spart tăcerea pentru a doua oară, deja în cadrul unei conferințe la Agenția de presă INFOTAG, împreună cu alt om de afaceri, Alexei Damaschin. Atunci ei au explicat cum din băncile din Republica Moldova au fost scoase credite în sumă de 18 mil. de euro.

În calitate de beneficiari ai creditelor, oamenii de afaceri au numit nouă companii – Alegor-Comert (2,3 mil. euro), ОxiAuto-trans (2,5 млн. евро), Ciomex Prod (1,4 mil. euro), Alexus Plus (1,2 mil. euro), Proacvacom (1,7 mil. euro), ArtBeton-grup (1,5 mil. euro), Glamedcom (45 mil. euro), Mecontec ZZ (42 mil. euro) și Turbecon (1 mil. euro).

Oamenii de afaceri Denis Ureche și Alexei Damaschin, au prezentat schemele prin care din băncile din Republica Moldova au fost scoase credite în sumă de 18 mil. de euro.

Acum, în noiembrie 2018, Denis Ureche urmează să spargă tăcerea a treia oară, deja la TV8. Dacă în trecut el a făcut-o alături de alte persoane, acum o va face de unul singur.

De menționat că acest interviu surpriză apare la TV8 la doar o săptămână după ce fostul șef-adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, a oferit un interviu pentru Zeppelin Intevestigation. Conform declaraților făcute de Gofman, autorul schemei jafului de la BEM este aceeași persoană care a organizat Laundormatul (Spălătoria Rusească), adică bancherul moldovean Veaceslav Platon. Însă Platon n-ar fi reușit să fure miliardul fără ajutorul politic a lui Filat, liderul PLDM (partid aflat la guvernare în 2014) și a altui bancher influent, Ilan Shor, care la alegerile locale din 2015 a fost ales primar de Orhei.

Revenind la emisiunea Cutia Neagră cu Mariana Rață, este straniu că acest domn, Denis Ureche, deși se spune că a fost codamnat în dosarul miliardului furat, în loc să se afle la închisoare în prezent vedem că el este la libertate odată ce participă la emisiuni televizate.

Total
0
Shares
Total
0
Share