Alte știri

Conducerea CEC a avut o întrevedere cu reprezentanții misiunii internaționale de observare a alegerilor ENEMO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conducerea Comisiei Electorale Centrale (CEC) a avut o întrevedere cu reprezentanții misiunii internaționale de observare a alegerilor Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), care și-a început activitatea legată de monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Părțile au abordat aspecte ce țin de gestionarea alegerilor: constituirea organelor electorale inferioare, organizarea secțiilor de votare pentru alegătorii din țară și cei din străinătate, asigurarea dreptului la vot pentru alegătorii din stânga Nistrului, înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dar și desfășurarea și finanțarea campaniei electorale și soluționarea litigiilor electorale.

Pentru scrutinul din 11 iulie curent, CEC a acreditat 6 observatori internaționali, membri ai echipei de bază, condusă de Secretarul General al Organizației, Zlatko Vujovic. În ședința de astăzi, CEC va examina solicitarea de acreditare a observatorilor pe termen lung, iar cei pe termen scurt vor monitoriza procesul de votare din ziua alegerilor.

loading...

Comments are closed.