Alte știri

Conducerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a trasat principalele priorități de activitate pe termen scurt

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Lilia Pogolșa a prezidat ieri, 7 decembrie, o ședință de lucru la care au participat secretarul general al ministerului, Anatolie Topală, secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, și secretarul de stat în domeniul tineret și sport, Ivan Gheorghiu.

În cadrul ședinței au fost trasate principalele priorități de activitate pe termen scurt în domeniile educației, culturii, tineretului și sportului.

În domeniul educației, principalele subiecte abordate au fost elaborarea și definitivarea formatului desfășurării olimpiadelor școlare și asigurarea instituțiilor de învățământ din țară cu dezinfectanți pentru următoarea perioadă.

Activitățile prioritare în domeniul culturii pentru perioada imediat următoare vor ține de analizarea raportului expertizei tehnice privind starea clădirii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, monitorizarea situației instituțiilor teatral-concertistice, în perioada noilor restricții precum și evaluarea proiectelor culturale.

În domeniul tineretului și sportului a fost abordată modalitatea organizării Galei anuale a Premiilor în domeniul sportului.

Ministrul Lilia Pogolșa a solicitat secretarilor de stat ca toate acțiunile enumerate mai sus să fie finalizate în termen, iar activitățile planificate de minister, activitățile instituțiilor de învățământ, dar și a altor instituții subordonate să fie desfășurate în conformitatea cu respectarea normelor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID – 19.

Citește și: OFICIAL // Stadionul Republicat a REVENIT în proprietatea statului. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial

loading...

Comments are closed.