Politic

Conducerea Parlamentului a scos în evidență rolul migranților în dezvoltarea țării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului Igor Grosu, în debutul ședinței plenare de astăzi, a salutat prezența în sală a trei doamne care, muncind peste hotare, au contribuit semnificativ la dezvoltarea Republicii Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Elena Pavliuc, după 21 de ani de muncă în calitate de asistentă medicală în Italia, a revenit în Moldova și în prezent activează în secția COVID-19 a Spitalului Clinic Municipal ”Sfântul Arhanghel Mihail” din capitală.

Silvia Zaharia la fel a muncit ca asistentă medicală în Italia, iar în calitate de fondatoare a Asociației obștești ”ABC – acorduri, binefacere, cooperare” a contribuit la protezarea a zeci de copii din Republica Moldova. Printre beneficiarii de asistență a asociației este și sportivul paralimpic Ștefan Roșca, campion mondial la haltere printre paralimpici. În anul 2014, Silvia Zaharia s-a învrednicit de o importantă distincție a UNICEF.

Ludmila Furtună, medic anesteziolog în Italia, fondatoarea Asociației ”Renaștere”, și-a adus o contribuție semnificativă la promovarea voluntariatului în Republica Moldova, în primul rând în domeniul sănătății.

”Vă salutăm și vă mulțumim pentru tot ajutorul acordat Republicii Moldova prin activitatea dedicată oamenilor și țării”, a declarat Președintele Parlamentului.

De menționat că pe 18 decembrie este marcată Ziua internaţională a migranţilor, cu scopul de a accentua contribuţia acestora la diverse domenii, atât în ţările lor de origine cât şi în ţările de destinaţie.

loading...

Comments are closed.