Conducerea Partidului “Renaștere” declară susținere pentru Evghenia Guțul și găgăuzi: “Au devenit ținta atacurilor constante ale PAS și Sandu!”

Natalia Parasca, președintele Partidului „Renaștere”, și-a exprimat sprijinul pentru locuitorii și conducerea Găgăuziei, care au devenit ținta atacurilor constante din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și a președintei Maia Sandu.

Parasca a subliniat într-o postare pe pagina sa oficială că refuzul de a include bașcanul Găgăuziei în guvernul central, precum și modificările discriminatorii aduse Codului Fiscal și retorica agresivă constantă împotriva găgăuzilor, reprezintă acțiuni care subminează acordul civil și pacea interetnică în Moldova.

”Partidul ”Renaștere” și-a exprimat în repetate rânduri sprijinul pentru locuitorii și conducerea Găgăuziei, care au devenit ținta atacurilor constante ale PAS și Sandu. Refuzul de a include bașcanul în guvern, modificări discriminatorii la Codul Fiscal, retorică agresivă constantă împotriva găgăuzilor – acestea și multe alte acțiuni ale partidului de guvernământ subminează acordul civil și pacea interetnică în Moldova”, a notat Parasca.

În ciuda acestei situații tensionate, liderul Partidului „Renaștere” și-a reiterat deschiderea partidului său pentru dialog cu conducerea Găgăuziei și alte partide de opoziție. Această inițiativă este văzută ca un efort de a găsi soluții pentru problemele care afectează cetățenii.

Parasca a adăugat că speră ca această platformă de dialog să faciliteze unirea eforturilor opoziției moldovenești în contextul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale.

”Suntem gata pentru dialog cu conducerea Găgăuziei și alte partide de opoziție. Suntem siguri că aceasta platformă va ajuta opoziția moldovenească să depășească contradicțiile interne și să își unească eforturile în ajunul alegerilor prezidențiale”, a conchis aceasta.

Total
0
Shares
Total
0
Share