Conducerea PSDE a prezentat rezultatele vizitei la Congresul Internaționalei Socialiste

Rezultatele participării conducerii Partidului Social Democrat European la lucrările Congresului Internaționalei Socialiste, care a avut loc în perioada 25-27 noiembrie, la Madrid, au fost expuse astăzi într-o conferință de presă.

Președintele PSDE, Ion Sula, a menționat că în cadrul forului, a avut posibilitate să discute cu prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, ales în calitate de Președinte al Internaționalei Socialiste, precum și cu partenerul strategic al PSDE, Președintele PSD din România, Marcel Ciolacu, ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste.

„ În cadrul discuțiilor, am reconfirmat angajamentul ferm al Partidului Social Democrat European de a susține în continuare parcursul european al Republicii Moldova, precum și de a contribui la dezvoltarea unei stângi europene veritabile, orientate spre asigurarea bunăstării cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Președintele PSDE, Ion Sula.

La rândul său, vicepreședintele PSDE, Eremei Priseajniuc, a precizat că actualmente, PSD România, care este partenerul strategic al Partidului Social Democrat European, deține două funcții importante de conducere în marea familiei politică social-democrată: Internaționala Socialistă și Partidul Socialiștilor Europeni.

„Am fost onorați de susținerea acordată de Președintele PSD România, Marcel Ciolacu. Ținem să mulțumim și pe această cale colegilor noștri social-democrați români pentru tot sprijinul oferit”, a menționat Eremei Priseajniuc.

În marja forului, Președintele PSDE, Ion Sula, a avut, de asemenea, o discuție cu Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, exprimând gratitudine Uniunii Europene pentru susținerea constantă oferită Republicii Moldova.

În perioada următoare, conducerea PSDE planifică o vizită oficială la Bruxelles, unde va avea o serie de întrevederi cu conducerea Partidului Socialiștilor Europeni (PES), organizație din care fac parte partidele social-democrate din Uniunea Europeană.

„PSDE va folosi în continuare parteneriatele stabilite pe platformele politice social-democrate, reieșind din apartenența PSDE la marea familie politică atât internațională, cât și cea europeană, în beneficiul cetățenilor noștri”, a subliniat Președintele Ion Sula.

Partidul Social Democrat European este unicul partid din Republica Moldova care este membru cu drepturi depline al Internaționalei Socialiste, precum și membru asociat al Partidului Socialiștilor Europeni (PES).

Total
0
Shares
Total
0
Share