Conducerea Serviciului Vamal și a Aeroportului Internațional Chișinău au semnat un Acord de cooperare, pe o perioadă de 5 ani

Conducerea Serviciului Vamal și a Î.S. ,,Aeroportul Internațional Chișinău” au semnat un Acord de cooperare, pe o perioadă de 5 ani, prin care își propun intensificarea relațiilor de cooperare în domeniul asigurării securității naționale.

În cadrul întrevederii, părțile au avut un schimb de opinii privind domeniile de interes comun, precum și oportunitățile de diversificare și extindere a serviciilor cargo și pentru pasageri, în contextul elaborării noului Plan de dezvoltare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Cele două instituții au apreciat buna conlucrare pe care o au în prezent funcționarii Postului vamal Aeroport Internațional Chișinău și administrația Î.S. ,,Aeroportul Internațional Chișinău”, și au convenit asupra necesității stabilirii unei cooperări permanente și reciproc avantajoase, prin semnarea Acordului de cooperare.

Acordul își propune eficientizarea interacțiunii reciproce conform domeniilor de competență, în special în cazul producerii situațiilor de urgență și excepționale cu implicarea aeronavelor/obiectelor de pe teritoriul aeroportului și zonele adiacente, conform „Planului de măsuri în cazul situațiilor de urgență pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău”.

În acest sens, cele două instituții vor asigura desfășurarea activităților comune pentru prevenirea și gestionarea consecințelor în cazul producerii situațiilor de urgență și excepționale, prin optimizarea atribuțiilor, măsurilor și utilizarea rațională a resurselor fiecărei instituții în parte.

Totodată, conform prevederilor Acordului, Serviciul Vamal și Î.S. ,,Aeroportul Internațional Chișinău” intenționează să intensifice comunicarea permanentă și schimbul de date și informații, să deruleze activități comune de pregătire/instruire a angajaților în domeniul situațiilor de urgență și excepționale în vederea creșterii capacității de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share