Conducerea Socialiștilor a avut o întrevedere cu ambasadorul Bulgariei în Republica Moldova

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, președintele fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea și membrul Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari, s-au întâlnit cu Ambasadorul Republicii Bulgaria în Republica Moldova, Evgheny Stoichev, cu ocazia încheierii mandatului său în țara noastră.

Reprezentanții PSRM și-au exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de Bulgaria țării noastre și au subliniat necesitatea menținerii unei cooperări strânse în toate domeniile de interes comun.

Vlad Batrînca și-a exprimat încrederea că „dinamica pozitivă a relațiilor bilaterale va fi păstrată și în viitor, pentru că avem multe în comun cu poporul bulgar, iar cultura bulgară este parte integrantă a culturii țării noastre.”

Reprezentanții PSRM au mulțumit pentru susținerea acordată de Bulgaria în implementarea mai multor proiecte, inclusiv pentru realizarea programului de asistență a Universității de Stat din Taraclia, subliniind că raionul Taraclia rămâne a fi un centru cultural și educațional.

Totodată Vlad Batrîncea a menționat că PSRM mizează pe intensificarea raporturilor de cooperare în sfera economică. În mod special, părțile au subliniat importanța asigurării drepturilor etnicilor bulgari.

Total
0
Shares
Total
0
Share