Conferința regională FAO, care urma să fie găzduită de țara noastră, se transferă la Roma

 

Conferința regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) care urma să se desfășoare în perioada 14 – 17 mai la Chișinău se transferă la Roma, Italia. Despre această a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău.

”Cu referire la cea de-a 34-a ediție a Conferinței FAO pentru Europa, reiterăm că autoritățile Republicii Moldova au venit cu poziția principială de neadmitere pe teritoriul său a reprezentanților statului-membru FAO care desfășoară un război de agresiune împotriva unui alt stat membru FAO.

Autoritățile Republicii Moldova au informat toți actorii vizați despre modalitățile posibile de participare în format hibrid al delegațiilor la eveniment.

Pentru că Republica Moldova își onorează angajamentele internaționale, propunerea de a transfera evenimentul la Roma a venit din partea Chișinăului pentru a permite ca reuniunea să se desfășoare în conformitate cu statutul FAO și regulile sale de procedură.

Cea mai bună contribuție care putea să o facă Rusia este să oprească agresiunea sa împotriva Ucrainei și să se conformeze principiilor Cartei ONU.

Evenimentul organizat la Roma va avea loc sub Președinția Republicii Moldova”, se arată în comunicatul instituției.

Total
0
Shares
Total
0
Share