Alte știri

CONFIRMAT! Platon și Maia Sandu au avut corespondență despre jaful bancar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că omul de afaceri Veaceslav Platon i-a expediat mai multe materiale ca să demonstreze că nu este vinovat în dosarul pe care este condamnat. Politiciana spune că nu a păstrat matarialele și că le-a expediat către Procuratura Generală, trasnmite Telegraph.md, cu referile la TV8.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Politiciana nu a dat detalii despre ce conțineau aceste materiale, dar spune că nici nu le-a examinat.

„Veaceslav Platon ne-a trimis și nouă materiale ca ne convingem de faptul că nu a fost implicat în furtul miliardului. Eu nu am de ce să analizez aceste materiale, le-am expediat Procuraturii, să le examineze Procuratura”, a spus Maia Sandu într-o emisiune organizată de portalul agora.md.

Platon a fost condamnat în aprilie 2017 la 18 ani de închisoare în penitenciar de tip închis cu privarea dreptului de a ocupa funcții în sistemul bancar pe un termen de 5 an, fiind învinuit pentru delapidarea BEM cu aproximativ 800 de milioane de lei.

Recent, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate.

Citește și: Procuratura insistă pe sechestrarea proprietăților de peste hotare ale lui Plahotniuc

loading...

Comments are closed.