Confirmat și de sondajul realizat de apropiații Maiei Sandu: PDM a crescut puternic în opțiunile de vot ale moldovenilor!

declaratii plahotniuc, conferinta de presa plahotniuc, gamurari declaratii, Partidul Democrat din Moldova PDM, Briefing saptamanal

Astăzi, Barometrul Opiniei Publice a publicat un sondaj de opinie în care au arătat viziunile moldovenilor asupra partidelor politice din Republica Moldova. Astfel, se confirmă că Partidul Socialiștilor este cel mai popular din țară, iar Partidul Democrat se situează pe poziția a doua în preferințele moldovenilor.

Astfel, la întrebarea pe cine ați vota dacă duminica aceasta vor avea loc alegeri Parlamentare, 23% din persoanele intervievate au declarat că ar alege PSRM. Partidul Democrat a fost ales de 7.6%, PAS de 7.4% și PPDA 5%. De notat este faptul că 28% din alegători nu sunt deciși pe cine vor vota, iar 15% spun că nu vor participa la alegerile parlamentare.

Din persoanele deja decise, Partidul Socialiștilor ar fi votat duminica viitoare de către 45.5% din moldoveni, Partidul Democrat de către 16%, Partidul Acțiune și Solidaritate ar fi ales de către 15.6%, iar PPDA de doar 9.9% dintre persoanele decise să meargă la vot.

Amintim că și alte trei sondaje, prezentate de către IMAS, Institutul Republican Internațional și Asociația Demografilor și Sociologilor din Republica Moldova a prezentat o situație asemănătoare unde pe prima poziție se situează PSRM, iar partidul pro-european cu cel mai mare procent de potențiali votanți este Partidul Democrat, urmat de către PAS și PPDA. Celelalte partide politice sunt înafara pragului electoral în toate sondajele prezentate în ultimele 30 de zile.

Total
0
Shares
Total
0
Share